Tee oma kotikylpylä

Omasta itsestään ja hyvinvoinnistaan tulee pitää huolta. Se näkyy heti myös ulospäin, kun voit paremmin ja voi auttaa sinua jopa paremmissa työ- tai opiskelusuorituksissa, viihdyt paremmin omassa kehossasi, sekä yksinkertaisesti olosi on paljon rennompi. Kylpylään meneminen saattaa kuitenkin olla kallista, eikä se aina ole mahdollista.

Voit nauttia kylpylämaisista hoidoista kotonakin. On muutamia asioita, joita kannattaa ottaa huomioon, jotta kotikylpylästä tulisi mahdollisimman hyvä. Ensinnäkin on hyvä aloittaa siitä, että olet tietoinen omista allergioistasi ja ihotyypistä. Ilman näitä tietoja saatat ostaa allergisoivia tuotteita tai kokonaan väärälle ihotyypille suunnattuja tuotteita, jolloin kotikylpylä saattaa nopeasti vaihtua kylmään suihkuun.

Mikäli nämä ovat jo tiedossa, silloin kannattaa suunnitella kylpylähoidot etukäteen. Vaikka pikapäätökset kaupassa ovatkin ihania ja kasaat mukaasi erilaisia hoitotuotteita, kannattaa hoitosuunnitelma tehdä kotonakin valmiiksi. Näin tiedät missä järjestyksessä asioita kannattaa tehdä ja mitä kaikkea haluat ylipäätään saada aikaiseksi.

Valmistelu

Kotikylpylän tekemiseen voi olla monta syytä. Iho saattaa kuivua talvella, tarvitset kesäksi kauniimmat jalat tai haluat lievittää kasvojesi rasvaisuutta. Kaikkia erilaisia hoitoja voi tehdä myös kotonakin. Aloita päättämällä ensin se, mitä juuri seuraavalla hoitokerralla haluaisit tehdä.

On todella tärkeää, että kokeilet aina ensin tuotteita, joita haluat käyttää, etukäteen. Kokeile aineita ja hoitotuotteita ensin pienelle alueellesi kehossa, jossa iso ei ole niin ohut. Tällaisia ovat esimerkiksi käsivarren tai reiden ihot. Käytä tuotetta pienellä alueella, kuten normaalistikin tekisit ja katso, onko alueella reaktiota 24 tunnin päästä.

Mikäli reaktioita ei tule, voit paljon turvallisimmin mielin käyttää tuotetta. Huomaathan, että se ei ole myöskään takuu siitä, etteikö sinulla olisi allergiaa, joten mitä tahansa voi tapahtua. Ennakkovalmistelut kuitenkin pienentävät aina riskejä. Mikäli olet jo aikaisemmin käyttänyt esimerkiksi tietyn yrityksen tuotteita, suosittelemme käyttämään niitä samoja.

Yllätyksien välttäminen mahdollistaa sen, että saat täyden nautinnon ja kokemuksen kotihoidoistakin. Valmisteluihin kuuluu myös ympäristön tekeminen sellaiseksi, joka tuntuu jopa kylpylältä. Laita taustalle soimaan rauhallista musiikkia, täytä kylpyamme ja rentoudu täysin. Jos kotona ei ole kylpyammetta, voit tehdä esimerkiksi jalkahoidon sen sijaan.

Nyt sinulla on ihana ympäristö, jossa viihdyt, hyvät tuotteet ja suunnitelma siitä, mitä haluat tehdä. Sen jälkeen oikeastaan tarvitseekin enää vain pistää homma käyntiin ja aloittaa nauttiminen. Vinkkinä sanomme vielä sen, että hoitojen järjestykselläkin saattaa olla merkitystä. Ettei vahingossa käy niin, että jokin tuote onkin ihollasi esimerkiksi pidempään, kuin sen pitäisi ja toista et ole edes ehtinyt laittamaan.

Valmistelu saattaakin tuntua turhalta ja välillä voi tehdä kotikylpylän täysin lennostakin. Toisaalta, valmistelu on osa kokemusta ja se suunnittelu tuo siihen sen rauhoittavan elementin. Varaat itsellesi aikaa, suunnittelet ja kokeilet pari päivää ja sen jälkeen, kun se aika on, olet jo henkisesti valmistautunut rentoutumaan. Silloin et välttämättä ole niin altis jättämään kaikkea, kun puhelin soi – olethan odottanut tätä kuitenkin jo kovin!

Hoitojen jälkeen muista juoda vettä tai teetä, sekä kietoudu mukaviin vaatteisiin, kuten aamutossuihin ja kylpytakkiin. Katso esimerkiksi hoitojen jälkeen lempielokuvasi tai lempisarjasi, sekä anna aikaa itsellesi. Kiireisessä maailmassa on tärkeää, että omistat itsellesi aikaa tehdäksesi sitä, mikä on sinulle tärkeää. Kotikylpylän tekeminen saattoi aluksi tuntua vain siltä, että nyt kaivataan ihokuorintaa ja vähän rasvaamista, mutta siitä voikin tulla nautinnollinen ja todella rentouttava kokemus, jota haluaa uusia. Jos ei enää keksi mitään uutta, kannattaa kutsua seuraavaan hoitokertaan mukaan ystävä.