Joka kodin oma fengshui

Joka kodin oma fengshui

Fengshui sai alkunsa Kiinassa jo tuhansia vuosia sitten. Se on eräänlainen elämää ohjaava oppijärjestelmä ja sitä on käytetty monin eri tavoin vuosien varrella. Sen perusperiaatteena on parantaa ihmisen kokonaisvaltaista hyvinvointia. Hyvinvoinnin lähde kumpuaa qi-elämänenergiasta, joka on läsnä luonnossa, elämässä, kasveissa ja ihan kaikessa maan ja taivaan välillä.

Viisaat kiinanmiehet uskoivat siihen, että qi-elämänenergian tulee virrata vapaasti, jotta kaikilla on hyvä olla. Muinaisuudessa fengshui kertoi paljon siitä missä paikassa on hyvä tuottaa puhdasta ravintoa ja millaisessa paikassa on ihmisen paras asua. Kun näkymättömät energiavirrat ovat sopusoinnussa näkyvän maailman kanssa saavutetaan hyvä fengshui. Tästä on luonnollisesti syntynyt myös monia erilaisia koulukuntia.

Kiistelty fengshui

Tässä lyhyessä artikkelissa keskitymme kuitenkin katsomaan fengshuita suomalaisesta näkökulmasta ja siitä, miten voimme parantaa energiavirtojen vapaata liikkumista omassa kodissamme. Ei ole lainkaan tavatonta, että Kiinassa käytetään fengshuin oppeja edelleen suotuisan talopaikan löytämiseksi ja kodin sisustamisessa. Länsimaissa fengshui tunnetaan erityisesti sisustus- ja järjestelyoppina.

Fengshui on kuitenkin kokenut paljon kritiikkiä, sillä länsimainen tiede ei tunnusta sen periaatteita ja niiden toimivuutta. Myös Kiinassa kommunistinen puolue pyrkii jatkuvasti rajoittamaan sen käyttöä, sillä he pitävät sitä täysin huuhaana ja taikauskona.

Oletpa sitten mitä mieltä tahansa fengshuin toimivuudesta ja alkuperästä, on hyvä muistaa, että miljoonat ihmiset ympäri maailmaa luottavat sen oppeihin ja ovat löytäneet mukavan tasapainon kotiinsa fengshuin asettelun avulla. Sitä paitsi, se on hyvä tapa järjestää myös omaa kotia ja samalla päästä eroon liiasta roinasta, joita nurkissa pyörii.

Kiistelty fengshui

Fengshui kotona

Katsotaanpa siis hieman sitä, mitä kaikkea fengshui voi saada aikaan kodin sisutuksessa ja mitä varten se todennäköisesti on niin suosittua monissa kodeissa ympäri maailmaa. Käymme läpi muutaman hyvin yksinkertaisin ja helpon fengshuin opin, joita voit käyttää hyödyksesi niin kotona kuin työpaikallakin. Sen avulla koko perhe voi viihtyä kotona paremmin, saada voimaa ja hyvää energiaa sekä voit myös edesauttaa toimintaa työpaikallasi.

Kaikki alkaa siivouksesta. Kotiin kertyy helposti aivan liikaa turhaa tavaraa ja tällä emme tarkoita vain sitä kaikkea näkyvää roinaa, vaan myös kaikkea mitä kaapin pohjille on kertynyt vuosien aikana. Aloita fengshui yksinkertaisesti siivoamalla kaapit ja nurkat. Luovu ylimääräisestä tavarasta ja huomaa, kuinka taakkasi kevenee samalla sekä saat kevyemmän mielen.

Älä kuitenkaan heitä pois niitä tavaroita, jotka saavat sinut tuntemaan iloa ja kiitollisuutta. Luovu mieluummin kaikesta sellaisesta mihin liittyy ikäviä muistoja, ja mitkä saavat sinut tuntemaan mitään negatiivista. Tällöin positiivinen virtaus valtaa kotisi ja se saa myös sinut tuntemaan olosi positiivisemmaksi.

Kun kotisi on siisti ja väljä, heijastuu se suoraan takaisin sinuun. Kun arvostat kotiasi ja tunnet kiitollisuutta siitä, tämä sama energia tulee takaisin moninkertaisena. Tulet saamaan jo pelkästä omasta kodistasi paljon rakkautta itsellesi. Muista myös, että qi-elämänenergia tulee sisään etuovesta, joten on tärkeää, että eteinen ja kodin sisäänkäynti on hyvin valaistu sekä tietenkin myös siisti.

Jotta energia pääsee virtaamaan vapaasti ympäri taloa, tulisi tavaroiden olla omilla paikoillaan. Jos talosta löytyy jokin tietty paikka, johon tavarat aina kasaantuvat ja joka on epäsiisti, on se yleensä huonon energian keskittymäpiste. Jos jokin huone tuntuu tunkkaiselta ja epämiellyttävältä, on se yleensä merkki siitä, että huoneen energiavirtaus olisi hyvä päivittää.

Internet on täynnä tietoa fengshuista ja voit löytää paljon tietoa eri keinoista, miten voit sisustaa kotisi fengshuin opein. Kukapa ei haluaisi elää harmonista elämää täynnä positiivista energiaa. Sinullakin on mahdollisuus siihen, kun vaan annat mahdollisuuden fengshuin opeilla sisustamiseen.